Acupunctuur

Acupunctuur is een vorm van Traditionele Chinese Geneeswijze waarbij dunne naaldjes in het lichaam worden gebracht. Dit gebeurt quasi pijnloos. De naalden gaan bepaalde meridianen activeren en deblokkeren waardoor de energie vloeiend kan stromen. Dit effect is voelbaar als een tinteling of warm gevoel. Als er te veel energie is, wordt er gekalmeerd, bij een tekort aan energie wordt dit aangevuld en gestimuleerd. De naalden blijven ongeveer 30 minuten ter plaatse.


Een moxalamp, waarvan de warmte dieper indringt dan infrarood, kan - in geval van pijn en koude - de behandeling vervolledigen, alsook electro-therapie. Soms worden ook moxa staven mee naar huis gegeven om de acupunctuur-behandeling te versterken.


Acupunctuur heeft effect op heel ons lichaam zowel fysiek, psychisch als emotioneel. Aangezien deze drie nauw verbonden zijn en invloed hebben op elkaar, kunnen vele problemen verholpen worden. Een greep uit de klachten zijn:


Pijn:

nek/ rug/ hoofd/ tenniselleboog/ artrose


Luchtwegen: verkoudheid/ hoest


Spijsvertering: misselijkheid/ reflux/ constipatie/ diarree


Gynaecologisch:

PMS/ verstoorde cyclus/ menopauze/ ondersteuning bij IVF


Psychisch/psychosomatisch: depressie/ slapeloosheid/ vermoeidheid/ stress

Voor een volledige lijst verwijzen we naar BAF (Beroepsvereniging van acupuncturisten)


Vóór de eigenlijke behandeling start, nemen we samen een vragenlijst door om een zo breed mogelijk zicht te krijgen op de problematiek. De tong wordt soms ook bekeken, de pols gevoeld. Op die manier maken we een energetische balans op. Samen met een eerste behandeling mag u een uurtje rekenen. Voor de volgende behandelingen plant u best een 45-tal minuten in.


Tip: Doe losse/gemakkelijke kledij aan


Graag geven we indien gewenst een verslag of brief mee aan uw behandelend arts of aan de verzekering met de nodige informatie. Ook attesten voor bloedgevers kan u vragen.

Afspraken kan u maken bij Julie of Niki

via de contact of afspraak pagina.

 A C U P U N C T U U R     ~     V O E T R E F L E X    ~     R E L A X A T I E T H E R A P I E

Copyright Acu'zhen Updated Nov 2020