Relaxatietherapie

MINDER STRESS, WIE ZOU DAT NIET WILLEN?

We weten ondertussen dat langdurige stress ons geen goed doet en er uiteindelijk klachten ontstaan. Hyperventilatie, zowel chronisch als acuut, spanningshoofdpijn, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie, we kennen het allemaal. Psychosomatische klachten kunnen zich ook uiten onder de vorm van prikkelbare darm syndroom, maagklachten of reflux.


We kunnen leren observeren hoe ons ademhalingspatroon beïnvloed wordt door drukke, (in)spannende omstandigheden tijdens de dag.


Stel nu dat je die adem kan inzetten om de impact van stress te veranderen en de opgebouwde spanningen, minder leuke gevoelens en klachten aan te pakken, te veranderen of te verminderen... Als therapeut kunnen we je gemakkelijke technieken en oefeningen aanleren waarmee je je ademhalingspatroon kan reguleren. Het bewustworden van je ademhaling combineren met relaxatiemassages van lichaam, voet of hoofd kan een proces op gang brengen dat allerlei fysieke klachten positief beïnvloedt en het voorkomt eveneens dat stress je leven overneemt.

Zelfzorg is hier ook belangrijk om bij stil te staan, hier kunnen meditaties van pas komen. Verder kan door gebruik te maken van actieve oefeningen met ballen, balanskussens, een springtouw of zelfs potlood en papier je spannings-niveau verminderd worden en zo bijdragen tot een gezonder evenwicht.


We reiken ook tips en tricks aan

hoe gaande en staande te blijven in je drukke bestaan en zo toch proberen rust te creëren in mogelijke chaos.

Wens je hierbij geholpen worden, neem dan contact met Marika of Julie via de contact of afspraak pagina. 

 A C U P U N C T U U R     ~     V O E T R E F L E X    ~     R E L A X A T I E T H E R A P I E

Copyright Acu'zhen Updated Nov 2020